10 päivää yhdellä latauksella!

Paransin ennätystäni kahdella päivällä. Nyt Caterpillar B35 -puoliälypuhelin jaksoi latauksella lähes 10 päivää. Kuviossa uusi tulos näkyy tummemmalla kuvaajalla.

Ennätys oli mahdolista pienellä jipolla, joka on huijaamista tai sitten ei: Sammutin puhelimen datayhteyden yöajaksi, noin 12 tunniksi. Yöllä en lue Whatsapp-viestejä, joten mihin silloin tarvitaan 2G -yhteyttä. Aamulla olisi hyvä muistaa kytkeä yhteys päälle. Jospa tämän asetuksen voisi tehdä automaattisesti!

Kerrataan ja päivitetään kaikki niksit:

  • Verkkoyhteydet -> Matkapuhelinverkko ja tiedot -> Operaattori -> Verkon tyyppi: 2G. pidentää akunkestoa noin puolella 4G:n verrattuna.
  • Verkkoyhteydet -> Matkapuhelinverkko ja tiedot -> Datayhteys -> Päälle/Pois: Tämän asetuksen kytkin pois yöksi.
  • Verkkoyhteydet -> WLAN: Pois.
  • Verkkoyhteydet -> Bluetooth: Pois ja Verkkoyhteydet -> Paikannus: Pois. Nämä ovat toimintoja, joita en muutenkaan olisi käyttänyt.
  • Mukauttaminen -> Näyttö -> Kirkkaus: 20%.  Pudotin asetusta entisestään.
  • Laite -> Ohjelmistopäivitys -> Automaatttinen päivitys: Viikoittain
  • Tallennus -> Median oletussijainti: Sisäinen. Ehkä sisäinen muisti vie vähemmän virtaa? Luovuin tämän testin vuoksi ulkoisesta SD-kortista.
Testin aikana puhelimen käyttö oli likipitäen tavanomaista. Käytin Whatsappia ja seurasin Twitteriä. Lähetin pari videoviestiä, latasin sovelluksen ja käytin esimerkiksi laitteen taskulamppua kymmeniä minuutteja. 

10 päivää lienee puhelin akulle käytännöllinen maksimiaika, jota voi käyttää viittauksena myöhemmissä testeissä. Tästä lähtien testaaminen tulee olemaan rasitustestiä, esimerkiksi FM-radion kuuntelua.  

CAT B35 -puhelimen lataaminen täyteen kesti muuten yli 5 tuntia, joka on todella paljon. Toisaalta maksimiarvoilla ei ole järkeä, koska kestävyyden vuoksi suositellaan pitämään varaus 20% ja 80% välillä, jossa se käytännössä usein myös pysyy.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikko yhdellä latauksella

Teksti-tv-sovellus KaiOS-puhelimeen

Nokia 2720 Flip -puhelimen roottaus