Nokia 2720 Flip -puhelimen roottaus

Lokakuussa uutisryhmäkeskustelussa ilmetni, että Nokia 2720 Flip -puhelin muuttuu KaiOS-version 2.5.2.2 myötä kehittäjille hankalammaksi. Omia sovelluksia ei voi enää asentaa WebIDE:lla. Samassa keskustelussa Bananahackers-sivustoa pyörittävä Luxferre  antoi ohjeet oikeuksien palauttamiseksi. Roottaus on vahva menetelmä, jolla Android-laitteen tietoihin täydet käyttöoikeudet. Roottaus tapahtuu manipuloimalla boot-sektoria puhelimen muistissa:

  1. Lataa boot-sektori puhelimesta levykuvaksi (boot.img).
  2. Aja levykyva 8k-boot-patcher ohjelmalla.
  3. Polta takaisin puhelimeen.

Ladataan käynnistyssektori puhelimesta

Levykyva ladataan EDL-ohjelmalla. Meni tovi tuskaillessa EDL-ohjelmien kanssa. Andy Balholmin versio EDL:sta näytti toimivan. Bananahackers-sivustolta voi ladata puhelinkohtaisen loaderin (2720.mbn), jota tarvitaan tietojen siirrossa.

python edl.py -loader Loaders/2720.mbn -r boot boot.img

Waiting for the device
..............

Ohjelma jää odottamaan, että puhelin on kytkettynä ja se on firehose-tilassa. Tämä tila saadaan aikaan 2720-puhelimessa painamalla sammutetun laitteen molemmat äänenvoimakkuusnäppäimet pohjaan ja kytkemällä kaapeli samanaikaisesti. Puhelin värisi kerran ja tiedosto olikin pian levyllä.

Kajotaan tiedostoon ja kirjoitetaan se takaisin

Levykuvan manipuloimiseksi ajettava ohjelma ei ole tavallinen tietokoneohjelma, vaan se ajetaan docker:n avulla. Docker toteuttaa Platform as a Service -arkkitehtuurin, eli kyse on jonkinlaisesta virtualisoinnista. Buildataan patseriohjelma ja käynnistetään Docker-demoni komennolla:

docker build -t 8kbootpatcher

sudo dockerd

Velhon ollessa käynnissä voidaan toisesta terminaaliikkunasta ajaa varsinainen patsaus:

docker run --rm -it -v /hakemisto/img/tiedostoon:/image 8kbootpatcher

Itselläni kaikki meni oikein ja muutos tehtiin boot.img-tiedostoon. Diff-ohjelmaa voi käyttää muutoksen havaitemiseen. Sitten tiedosto ladataan takaisin puhelimeen samalla kaavalla kuin se ladattiin siitä. (Huomioi että r on muuttunut w:ksi.)

python edl.py -loader Loaders/2720.mbn -w boot boot.img

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikko yhdellä latauksella

Teksti-tv-sovellus KaiOS-puhelimeen